Maakleerplek_026-1-1024x683.jpg

Pop-up restaurant @maakleerplek

Op een boogscheut van het historisch centrum, heeft de Vaartkom, het vroegere industriële hart van Leuven, er sinds enkele maanden een nieuwe, weliswaar enigszins verborgen trekpleister bij.

Maakleerplek, een project van de stad Leuven in samenwerking met projectontwikkelaar Ertzberg, is een plaats waar Leuvense bedrijven, scholen, kunstenaars en inwoners op een duurzame en een creatieve manier kunnen zoeken naar antwoorden op diverse maatschappelijke, sociale, economische, ecologische en culturele uitdagingen van vandaag én morgen, door gewoon samen nieuwe dingen uit te proberen,  kennis uit te wisselen en materialen te delen.

Bezoekers en deelnemers kunnen er bovendien ook terecht in de bijzonder gezellige kantine, waar Sundry Seeds, een project van Joker ter ondersteuning van ondernemende jongeren, vrouwen en nieuwkomers, enkele startende ondernemers de kans heeft geboden Leuvense inwoners en bezoekers van Maakleerplek te laten kennis maken met eigen heerlijke kook creaties. Een duidelijke win-win situatie, zowel voor de ondernemers als voor de bezoekers en deelnemers in MLP.

Een van die jonge ondernemers is de immer charmante Anna Nairashvilli, geboren en opgegroeid in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, maar ondertussen al meer dan een decennium wonende te Leuven. Sinds oktober 2021 kan u in de kantine van MLP elke twee weken op zaterdag en zondag terecht in haar charmante pop-up restaurant TFLS, waar u voor het eerst in Leuven kunt komen genieten van de overheerlijke maar voorlopig nog niet zo gekende Georgische keuken - de afkorting TFLS verwijst trouwens in eerste instantie naar de oude Georgische benaming voor de hoofdstad: Tiflis.

 

Routebeschrijving

Als je op het opgegeven adres bent toegekomen, laat 'TFLS' zich voorlopig nog wel niet zomaar gemakkelijk vinden.


De toegang tot de kantine van MLP bevindt zich tussen het opvallende witte woonproject Balk van Beel en de enorme maar fascinerende structuren van de oude silo's, met daartussen de bijzonder mooi gerenoveerde apotheek 'De Vaart'. 


Wandel links van de apotheek de stapelhuisstraat in. Na eenmaal de bareel van de privé parking te ziijn gepasseerd, zie je aan de rechterkant achter diezelfde apotheek de toegang tot de grote silo's. Enkele meters verderop, aan de linkerkant van dit ietwat hobbelige wandelpad, zie je dan de toegang tot de kantine van MLP. 


En dan kan je eindelijk aan de heerlijke culinaire ontdekkingsreis beginnen waarvoor je gekomen bent.


Anna en haar team zullen jullie alvast van harte welkom heten!