top of page

Over ons

TIFLIS is de oude maar nog steeds populaire naam voor de Georgische hoofdstad Tbilisi en is nu ook de naam van het allereerste Georgische restaurant in Leuven en verre omstreken.

 

Bij TIFLIS willen we u graag meenemen op een unieke en ook wel eigenzinnige ontdekkingsreis doorheen de eeuwenoude en overheerlijke Georgische keuken. Zoals het land zelf, dat een fascinerende ‘melting pot’ is van tradities en culturen op het kruispunt tussen Azië en Europa, zo is ook de Georgische keuken een verrassende caleidoscoop van smaken, texturen, kleuren en ingrediënten. Een keuken waar zowel fervente vleeseters als vegetariërs en veganisten zich zeker thuis zullen voelen.  

 

Er is geen betere manier om deze Georgische keuken te leren kennen dan samen aan tafel te schuiven en samen te proeven van verschillende Georgische gerechtjes en heerlijke Georgische wijnen. Met ons foodsharing concept spelen we niet alleen in op een populaire trend binnen het westerse culinaire landschap, maar houden we ook de Georgische traditie in ere waar samen eten en proeven en drinken vaak nog steeds een fel gekoesterd en enthousiast beleefd sociaal gebeuren is.

 

Bij de keuze van de gerechten op onze menukaart zijn we dus steeds vanuit de traditionele Georgische keuken en smaken vertrokken, maar hier en daar hebben we er ook een westerse of zelfs Belgische 'touch' aan gegeven. Met deze zelfbenoemde 'fusion’ keuken willen we immers niet alleen de Georgische keuken meer naambekendheid geven maar willen we ook een eigen signatuur creëren waarmee we ons duidelijk kunnen onderscheiden. Hopelijk vinden jullie dit experiment dan ook geslaagd.  

 

In Georgië zegt men tenslotte dat een gast een gift van God is en deze moet dan ook op gepaste wijze worden onthaald. Deze uitzonderlijke gastvriendelijkheid willen we dan ook all the way vanuit Georgië mee naar Leuven nemen.

Wees daarom van harte welkom en smakelijk eten!!

bottom of page